Dvd
Nederlands
Aan de hand van vragen aan specialisten wordt uitgelegd welke infecties kinderen kunnen opdoen en wat eraan te doen valt.
Titel
Infectieziektes
Presentator
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: TDM, 2014
1 dvd-video
Speelduur
ca. 105 min.
EAN
8718754402422

Besprekingen

Deel uit de serie ‘Gezonde kinderen’ (uit 2006) waarin via vraaggesprekken tussen Dieuwertje Blok en verschillende specialisten, diverse infectieziekten bij kinderen aan de orde komen. Zoals o.a. de kinderziekten bof, mazelen en waterpokken; de infectieziekten hersenvliesontsteking, Pfeiffer en urineweginfecties; de luchtweginfecties verkoudheid, middenoorontsteking en pseudokroep. Ook is er aandacht voor klachten en aandoeningen zoals hoofdpijn, allergie en koorts. De gesproken informatie wordt vaak aangevuld met korte filmpjes en adviezen. Via een goed keuzescherm kan in het hoofdprogramma gericht worden gezocht. De cameravoering is statisch. Zinvolle maar gedateerde informatie voor ouders en andere opvoeders die met deze materie te maken hebben of mogelijk zullen krijgen. Als extra is opgenomen korte informatie over de bij deze serie betrokken specialisten. Op het omslag staan alle besproken infectieziekten vermeld.

Over Dieuwertje Blok

Dieuwer Sarah (Dieuwertje) Blok (Nederhorst den Berg, 8 augustus 1957) is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice.

Carrière

Na haar mavodiploma te hebben gehaald doorliep Blok in korte tijd met succes de havo. Nadat ze een jaar bij platenmaatschappij VIP Records had gewerkt werd ze fotoredacteur op de fotoredactie van het KRO-programmablad TV Studio. In 1980 werd ze omroepster voor de KRO. Ze presenteerde Sport op Maandag en KRO's Middageditie. Na een openhartig interview in Vrij Nederland, waarin ze verklaarde atheïst te zijn, stapte ze over naar de VARA, waar ze Filmnieuws en Zomertijd presenteerde, en met Ati Dijckmeester en Marjolijn Uitzinger het programma Drie vrouwen, naar een idee van Marcel van Dam. Eind jaren tachtig volgde een periode bij de commerciële omroep RTL-Véronique. Toen haar talkshow abrupt van het scherm werd gehaald, spande…Lees verder op Wikipedia