Boek
Nederlands

Het geheim van de struikrovers

Chris Bos (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Het geheim van de struikrovers
×
Het geheim van de struikrovers Het geheim van de struikrovers
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jasper houdt erg veel van de Robin Hood verhalen; samen met zijn vrienden bedenkt hij een plan om te stelen van rijke mensen om geld aan arme mensen te geven. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Rijk en arm, Robin Hood
Extra onderwerp
avontuur, stelen, Diefstal, verhalen
Leesniveau
AVI 7
Titel
Het geheim van de struikrovers / Chris Bos ; met tek. van Saskia Halfmouw
Auteur
Chris Bos
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2004
84 p. : ill.
ISBN
90-258-4455-3

Besprekingen

Vier kinderen, twee jongens en twee meisjes, vervelen zich in de herfstvakantie. Gaan ze penalty schieten of gewoon voetballen of lezen? Op initiatief van een van hen, een verwoede lezer en bewonderaar van de verhalen van Robin Hood, besluiten ze om bij rijke mensen te gaan stelen om de buit aan armen te schenken. Met veel humor en hedendaags taalgebruik wordt beschreven hoe de kinderen, op zoek naar de rijken, aanvankelijk door hun mogelijke slachtoffers niet serieus worden genomen. Als het eindelijk lukt om een fiets te stelen en bij een juwelier armbanden in de zak te laten glijden, beseffen de kinderen pas achteraf de ernstige gevolgen van hun daad. In 14 korte hoofdstukken ontwikkelt zich een echt avonturenverhaal, in de trant van "De Vijf" van Enid Blyton. Tot het einde toe blijft het verhaal spannend. De bladspiegel is open en ruimschoots versierd met vaak komische zwartwitillustraties. Veel dialogen vergemakkelijken het lezen. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het geheim van de struikrovers

Gefascineerd door de figuur van Robin Hood, stelt Bo haar broer en twee vrienden voor rijken te beroven en het geld te storten voor de slachtoffers van de aardbeving in Iran. Hun pogingen om wandelaars in het bos te overvallen lopen enkel uit op meewarige sympathie van de wandelaars zelf. Na nog wat pogingen links en rechts, besluiten ze over te gaan tot het echte werk: armbanden stelen in de juwelierszaak. Maar de juwelier is natuurlijk niet van gisteren… In dit zoveelste deel van de ‘Geheim’-reeks zet Chris Bos een flauw en ongeloofwaardig verhaal neer, met een slappe happy end: de juwelier dient geen klacht in, de bestolen man beloont hun opbiechten met geld, vader geeft hen een taakstraf waarvoor hij betaalt. Toch geld genoeg dus voor een Rode Kruis-pakket voor Iran. Als klap op de vuurpijl kondigt vader een weekje Canarische Eilanden aan. Door het Robin Hood-verhaal loopt nog een tweede verhaallijn, over de gestorven moeder van Bo en Jasper, en over de nieuwe vriendin van hun vad…Lees verder

Suggesties