Boek
Nederlands

Sushi king

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Sushi king
×
Sushi king Sushi king
In de reeks:
Genre:
Omdat hij wordt verdacht van moord op zijn vrouw, verstopt een man zich in de metro van Los Angeles waar hij als levend standbeeld getuige is van een moord.
Titel
Sushi king
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2014
271 p.
ISBN
9789089242716 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

VanOostendetot Jamaica

1 -- Een ondode als flik 'Fuck.' Dat is de laconieke reactie van Raphaël Styx wanneer hij beseft dat hij niet gestorven is, maar als ondode, een zombie, herleeft.Styx is het eerste van een nieuwe reeks boeken die Bavo Dhooge over deze zombieflik schrijft. Er ontstond een kleine hype rondStyx ...

1 -- Een ondode als flik

'Fuck.' Dat is de laconieke reactie van Raphaël Styx wanneer hij beseft dat hij niet gestorven is, maar als ondode, een zombie, herleeft.Styx is het eerste van een nieuwe reeks boeken die Bavo Dhooge over deze zombieflik schrijft. Er ontstond een kleine hype rondStyx omdat het gereputeerde Amerikaanse uitgevershuis Simon & Schuster de rechten gekocht had nog voor het boek verschenen was. 'Misdaad en zombies', verklaarde Dhooge in een interview, 'doen het altijd'. Oostende is een mooie plaats om Styx in te laten verdwalen. Ensor en Spil­liaert lopen mee in dit verhaal waarin De Stuffer verderf zaait, een man die mensen vermoordt en opzet.

Styx is goed geschreven, maar niet zo scherp alsSushi King, de laatste en erg goede uit de reeks Amerikaanse thrillers die Dhooge met veel bravoure aflevert.Sushi King is serieus gechargeerd, maar oprecht grappig en spannend. Centraal staat een man die als levend standbeeld zijn kost probeert te verdienen en…Lees verder

Bo Dodge is op de vlucht voor het gerecht dat hem verdenkt van moord op zijn vrouw en is als levend standbeeld in de metro van Los Angeles getuige van een moord. Hij legt contact met de daderes en leert dat alles draait rond de geënsceneerde diefstal van enkele peperdure aquariumvissen en de daarop volgende strijd tussen twee vrouwen, de eigenaar van de vissen (echtgenoot van een van beiden) en een stinkend rijke organisator van visgevechten die ook een financieel oogje heeft op het dure pronkstuk uit de collectie. De vissen veranderen een paar keer van eigenaar en Bo zit er overal tussen. De Vlaamse veelschrijver en prijswinnaar Dhooge wordt overal gewaardeerd vanwege zijn unieke stem in het thrillerlandschap omdat hij op onnavolgbare en Monty Python-achtige manier erin slaagt om absurditeit tot een kunst te verheffen. Het huwelijk tussen humor en detectives is bijna nooit geslaagd, maar wie open staat voor een portie overdreven fantasie zit ook hier weer goed. De plot springt iets t…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia