Boek
Nederlands

Sr. : roman

Bavo Dhooge (auteur)
Het levensverhaal van een vader verteld door zijn zoon.
Titel
Sr. : roman
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2018
425 p. : ill.
ISBN
9789044540222 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bavo Dhooge (1973), auteur van honderd (misdaad)boeken, stopt met schrijven en besluit op zoek te gaan naar zijn vader die op 41-jarige leeftijd is doodgegaan aan kanker. Hij tracht zijn held en naamgenoot weer tot leven te wekken. Zijn herinneringen helpen daarbij uiteraard, ook al was hij pas elf toen senior overleed. Via internet komt hij een vrouw op het spoor die stagiaire was bij zijn vader die een kinesistenpraktijk had in Gent, maar ook tot twee jaar voor zijn dood diens (onwettige) geliefde. Zij heeft, dertig jaar later, een Facebookpagina in zijn naam aangemaakt, waarop zij hem als het ware in leven houdt. Dat brengt het verhaal op gang, want Bavo junior fantaseert het leven van senior verder. ´Het après-leven van mijn vader´, noemt hij het zelf. In ´Vadervariaties´ laat hij zijn vader zelf aan het woord, commentaar gevend op wat zijn zoon over hem verzint. Een intrigerend spel van vernuftige perspectiefwisselingen waarin de lezer zelf stukjes van de puzzel moet leggen. Een …Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia