Boek
Nederlands

Space rats

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Space rats
×
Space rats Space rats
In de reeks:
Genre:
Een multimiljonair wil de eerste zijn om een commercie͏̈le shuttle de ruimte in te sturen en huurt een ervaren piloot in, die vertrekt met aan boord een bont gezelschap.
Titel
Space rats
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
277 p.
ISBN
9789089244475 (paperback)

Besprekingen

Multimiljonair Pollock, Spock geheten omwille van zijn grote oren, wil de eerste zijn om een commerciële shuttle de ruimte in te sturen. Hij huurt, na een eerste mislukte maar gemanipuleerde test, ervaren piloot Bryce in om zijn droom waar te maken. Een hersenloos zangeresje wil met haar aap mee de ruimte in om daar dé ultieme clip op te nemen. En dan is er nog Brody, ex-militair maar nu beveiligingsagent voor Pollock, die het wansmakelijke idee heeft dat hij mee moet in de ruimte om daar zijn zaad los te laten. Er loopt ook nog een FBI-agente rond met een onduidelijke rol. Dat veelschrijver Bavo Dhooge (1973) een ongebreidelde fantasie heeft, is geen geheim, maar soms gaat hij wel iets te ver. Zoals hier met deze parodie op de ruimtethriller. Niet dat je nu en dan niet moet glimlachen bij de dwaze ideeën, meningen of gedragingen van zijn personages, of om de verwijzingen naar spacemovies, maar gewoon omdat zijn plot niets om het lijf heeft. Hij is er niet in geslaagd spanning op te b…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia