Boek
Nederlands

Sfinx zonder gezicht : undercover

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Sfinx zonder gezicht : undercover
×
Sfinx zonder gezicht : undercover Sfinx zonder gezicht : undercover

Sfinx zonder gezicht : undercover

Genre:
Een undercoveragent zonder naam, 'De Sfinx', moet een mysterieuze moord in de Belgische ambassade in Parijs oplossen.
Titel
Sfinx zonder gezicht : undercover
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2014
219 p.
ISBN
9789089314703 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een undercoveragent zonder naam, ‘De Sfinx’, duikt telkens onder in een ander milieu om mysterieuze of delicate zaken van binnenuit op te lossen. Na afloop van zijn opdrachten verdwijnt zijn identiteit, zijn paspoort wordt verbrand en uit de as verrijst een nieuwe identiteit, compleet anders dan de vorige. Achter deze façade gaat een echte man schuil die worstelt met zijn privéleven, met de weinige tijd die hij kan doorbrengen met zijn vrouw en zoon, met de verleidingen waaraan hij bloot staat tijdens zijn opdrachten en de eenzaamheid van dat bestaan. Hier duikt hij onder als privéleraar van de zoon van de Belgische ambassadeur in Parijs. De vorige leraar is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen, waarbij vooral de rol van de zoon in raadselen is gehuld. Als Jonathan Brandt gaat ‘De Sfinx’ op zeer doortastende, onorthodoxe wijze te werk om de jongen tot een bekentenis te krijgen. Eigen stijl, veel dialoog. Eerste deel van nieuwe thrillerserie van de zeer productieve, popu…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia