Boek
Nederlands

Schaduw van de koning

Bavo Dhooge (auteur)
30 jaar geleden overleed Leopold III na een turbulent leven. Succesauteur Bavo Dhooge schetst in deze historische en literaire thriller wat er aan de Koningskwestie en uiteindelijk de afzetting van koning Leopold III voorafging.
Tijdens de bezetting van België in 1940 weigerde de jonge koning naar Engeland te vluchten en ging hij in ballingschap in het kasteel van Laken, onder bewaking van de
Titel
Schaduw van de koning
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2013
448 p.
ISBN
9789089313737 (paperback)

Besprekingen

Koning Leopold III van België staat eind mei 1940 voor enkele verschrikkelijke dilemma’s: zijn land is in oorlog, zijn regering is gevlucht naar Engeland en hij twijfelt tussen loyauteit aan zijn volk, zijn eigen zin voor realiteit en zelfbehoud, maar ook zijn eergevoel speelt op. Na de tragische dood van Koningin Astrid zijn er verschillende minnaressen opgedoken in zijn leven en vooral ene Lilian Baels maakt kans de toekomstige nieuwe Koningin van België te worden. Maar het tragisch sterfgeval is te kort bij om die al aan de buitenwereld te tonen. De Duitse kolonel Kiewitz wordt naar Laken gestuurd om een oogje in het zeil te houden, Leopold altijd en overal te volgen en te rapporteren aan de Duitse overheid. Kortom, hij wordt zijn bewaker en dus ook zijn schaduw. Beetje bij beetje geraakt hij echter in de ban van de charismatische en uiterlijk arrogante koning en begint de Duitser hoe langer hoe meer in zijn fantasiewereld te leven. Hij ziet zichzelf als intieme vriend van de konin…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia