Boek
Nederlands

Sand Bag

Bavo Dhooge (auteur)
+1
Sand Bag
×
Sand Bag Sand Bag
In de reeks:
Genre:
Titel
Sand Bag
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Parallele titel
Sandbag
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
271 p.
ISBN
9789089245199 (paperback)

Besprekingen

Catchen met Bavo Dhooge

Thriller. Met Sand bag zet misdaadauteur Bavo Dhooge een punt achter zijn America noir-reeks. Hij slaat je knock-out.

In Sand bag duikt Bavo Dhooge onder in de schijnwereld van de Amerikaanse catchers. 'Sand bag' is de scheldnaam die men in het catchmilieu geeft aan een vechter die niet mee wil werken en die de uitkomst van een vooraf afgesproken wedstrijd aan zijn laars lapt. Zo iemand is de Tank. Ooit was hij een gevierd vechter, maar hij maakte twee fouten. Hij liet zich niet in de tweede ronde van een gevecht vloeren terwijl dat wel de bedoeling was. En hij sloeg zijn tegenstander dood. Sindsdien is hij persona non grata en overleeft hij als gigolo. Tot een rijke promotor hem een aanbod doet dat hij niet kan weigeren. Hij moet diens vrouw ombrengen. Als hij dat niet doet, zal hij zelf omgelegd worden. Even later heeft de Tank er een tweede klus bij die zo mogelijk nog gevaarlijker is. Hij moet de vrouw van zijn ex-coach verleiden. Dan kan de man zijn vrouw laten betrappen, van haar scheiden en de helft van haar niet onaanzienlijke fortuin incasse…Lees verder

Dat de wereld van de Amerikaanse catch een wereld vol bedrog is, mag Tank aan den lijve ondervinden wanneer hij een tegenstander per ongeluk in de ring doodmept. Hij wordt geschorst, maar krijgt van Rocky, organisator van kampen, een vreemd verzoek: zijn vrouw van kant maken. Een opportuniteit komt nooit alleen want Tank wordt door Stan, zijn ex-coach, gevraagd diens vrouw met wie hij nog maar een week gehuwd is, te vermoorden om haar erfenis op te strijken. Tank heeft gewetensbezwaren maar gaat toch met beide mogelijkheden aan de slag. Dat Vlaming en veelschrijver Dhooge (1973) een voorliefde heeft voor Amerika bleek al in zijn vorige boeken. En dat hij een meester is in het bedenken van absurde plots wisten we ook. Maar hier gaat zijn fantasie een beetje met hem aan de haal. De intrige wordt door de ongebreidelde fantasie van de auteur en de ontelbare plotwendingen een doolhof waarin de lezer dreigt te verdwalen. Less is more.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia