Boek
Nederlands

Don kameleon en de tijdspoort

Bavo Dhooge (auteur), Steven Dhondt (illustrator), Nico De Braeckeleer (auteur)
+1
Don kameleon en de tijdspoort
×
Don kameleon en de tijdspoort Don kameleon en de tijdspoort
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
In opdracht van het Geheim Dierenverbond reizen Don Kameleon en zijn trouwe helpers Paddy en Harry naar de toekomst. Daar moeten ze de nazaten van King Cobra uitschakelen om zowel de toekomst als het verleden van Animalia veilig te stellen.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Don kameleon en de tijdspoort / concept Samuel Dhooge ; tekst en red. Bavo Dhooge en Nico de Braeckeleer ; ill. Steven Dhondt
Auteur
Bavo Dhooge Nico De Braeckeleer
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Concept
Samuel Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
162 p. : ill.
ISBN
9789059329591 (hardback)

Besprekingen

Don Kameleon en zijn vrienden Paddy, Harry en Esmeralda zijn op weg naar een gemaskerd bal. Op het bal wordt Harry stapelverliefd op een meisje. Voor hij echter kan achterhalen wie ze is worden hij en zijn vrienden ontvoerd door een aantal ninja’s. Achteraf blijkt het om een ninja-spionnenteam te gaan dat een examenproef aflegde. Vooral Don en Harry kunnen deze opzet niet appreciëren, maar ze zijn met een welbepaalde reden naar de gebouwen van het Geheim Dierenverbond van Animala gebracht. In het wetenschappelijk labo heeft professor Croque een tijdspoort ontwikkeld. Don, Harry en Paddy moeten door deze tijdspoort naar de toekomst stappen, meer bepaald 3003. In de toekomst moeten ze Prince en Princess Cobra, de verre nakomelingen van hun huidige vijand King Cobra uitschakelen. Dit is absoluut noodzakelijk, want in 3004 blijkt Animala niet meer te bestaan.
Het trio komt in een afgrijselijk Animala terecht. In 3003 is er geen groen meer te bekennen. Tot overmaat van ramp dreigen ze…Lees verder
Spion Don Kameleon (ik-figuur) en zijn vrienden Paddy (reuzenschildpad) en Harry (hagedis) krijgen van het geheim dierenverbond een bijzondere opdracht. Ze moeten naar de toekomst reizen om te voorkomen dat de nazaten van King Cobra de macht krijgen over Animala en het landschap veranderen in een doffe en grijze wereld. Het team wordt echter gevangengenomen, waardoor het geheim dierenverbond groot gevaar loopt. Humoristisch geschreven verhaal in korte hoofdstukken. Het boek bevat veel kleurrijke stripachtige illustraties en visuele effecten in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypes en lettergroottes, vergelijkbaar met de Stilton-boeken. Daardoor is het ook aantrekkelijk voor kinderen die niet graag lezen, maar het taalgebruik is niet altijd eenvoudig. Stevige uitgave in pocketformaat met omslag in meerkleurendruk. Zelfstandig te lezen vijfde deel uit de serie 'Don Kameleon'*. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia

Suggesties