Boek
Nederlands

De stilte

Bavo Dhooge (auteur)
+1
De stilte
×
De stilte De stilte
Genre:
Twee mannen hebben elk behoefte aan stilte.
Onderwerp
Stilte
Titel
De stilte
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2016
204 p.
ISBN
9789089244680 (paperback)

Besprekingen

Saul Bach is een veelschrijver en komiek. Op een dag besluit hij dat het tijd is voor stilte. Zijn buikspreekpop komt tot eenzelfde conclusie, waardoor er met optredens weinig is te verdienen. Hij besluit te schrijven zonder personages, want die zouden afbreuk doen aan zijn fantasie. Een verhaal komt er daardoor niet. In een andere verhaallijn ontwaakt Bruno uit een coma en kan zich niet meer oraal uitdrukken, wat best goed uitkomt, want ook hij hunkert naar stilte. Men leert op een andere manier te communiceren. De Vlaamse veelschrijver (1973) van talrijke thrillers, jeugdromans en surrealistische verhalen maakt het de lezer allesbehalve gemakkelijk in dit hoogst surrealistische verhaal. De boodschap van deze ode aan de stilte is mooi. Het verhaal zelf is soms wat onsamenhangend, maar stemt wel tot innerlijke overpeinzingen. Een mooi spel tussen realisme en surrealisme.

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia