Boek
Nederlands

De schuld

Bavo Dhooge (auteur)
+1
De schuld
×
De schuld De schuld
Genre:
De ruzie van een senator met zijn vrouw over een onbenullige kwestie loopt volledig uit de hand.
Onderwerp
Schuld en boete
Extra onderwerp
Thrillers, Satiren
Titel
De schuld
Auteur
Bavo Dhooge
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2014
195 p.
ISBN
9789089243096 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Roman van zeer productieve Gentse auteur (1973). Senator Karl-Franz Passendorfer krijgt ruzie met zijn vrouw over plukken haar in de afvoer van hun bad. Een onbenullige kwestie, maar vanaf dat ogenblik krijgt Passendorfer een scheepslading beschuldigingen over zich heen, de een nog absurder dan de andere. Bovendien worden de vergrijpen waarvan hij wordt beschuldigd, steeds ernstiger. Met behulp van een louche advocaat probeert Passendorfer aanvankelijk zich te verdedigen, maar er is geen beginnen aan. Is er nog een andere oplossing dan schuld bekennen, zoals zijn advocaat hem aanraadt? In het boek wordt uitdrukkelijk verwezen naar de roman 'Het proces' van Franz Kafka, maar het verschil tussen K., de hoofdfiguur van deze roman, en Passendorfer is dat K. niet en Passendorfer juist wel weet waarvan hij wordt beschuldigd. Het is dus duidelijk waar de auteur zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. De vermenging van humor en absurdisme is op zich goed geslaagd, maar veel vaart zit er niet i…Lees verder

Over Bavo Dhooge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Samuel Dhooge

Bavo Dhooge (Gent, 31 januari 1973) is een Vlaams schrijver.

Biografie

Na zijn studies Grieks-Latijn aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, eveneens in Gent. Zijn eindwerk, de kortfilm 'Warmwatervissen', werd geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Na zijn studies werkte hij vier jaar als copywriter-scenarist in een productiehuis en als freelance redacteur en recensent, onder meer voor HUMO en Ché.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sedertdien publiceerde hij meer dan 100 'S-boeken': literaire romans, thrillers, verhalenbundels, westerns, jeugdthrillers, griezelboeken, sciencefiction en kinderboeken, waarvan de titels allen beginnen met een 'S'. Daardoor kreeg hij de bijnaam 'S-Express'.

Hij woont en werkt in Gent.

Prijzen

Zijn…Lees verder op Wikipedia