Boek
Nederlands
Toon is boos; hij raakt maar niet in slaap. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Winterslaap
Extra onderwerp
Boos zijn, slapen
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Toon is moe / Bart Demytenaere ; tek. van Katrien van Schuylenberg
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Katrien Van Schuylenbergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2002
[23] p. : ill.
ISBN
90-76-90088-4

Besprekingen

Eekhoorn Toon heeft zijn wintervoorraad noten weer veilig binnen en hoopt nu alleen nog op een welverdiende winterslaap. Maar zijn rust wordt keer op keer verstoord door geluiden of diverse bezoekers. Uit boosheid gooit hij hen allerlei voorwerpen naar het hoofd, waardoor zijn wintervoorraad drastisch lijkt te slinken. Verhaal voor beginnende lezers. De zinnen zijn kort, er wordt geen gebruik gemaakt van hoofdletters en er zijn alleen eenlettergrepige woorden. Het boekje is gebonden in harde kaft en uitgevoerd in oblongformaat; de kleurrijke illustraties zijn telkens op de ene pagina afgebeeld, de tekst staat op de andere pagina. Een leuk boekje voor kinderen vanaf ca. 6 jaar om zelfstandig te lezen.

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo, maar woonde voor het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, "Frederiks Geheim" (Standaard), dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Bart Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Bart Demyttenaere zijn meestal grappig, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise" (Standaard). Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. "Een ster voo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties