Op een van de Shetlandeilanden onderzoeken een politieman en zijn verloofde de moord op de directrice van een vogelobservatorium.
Titel
Blauw licht
Auteur
Ann Cleeves
Vertaler
Erik De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blue lightning
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011
254 p.
ISBN
9789022998731 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jimmy Perez, politie-inspecteur van de Highland en Island Police, gaat zijn verloofde Fran, een schooljuf die hij leerde kennen in Witte nachten, voorstellen aan zijn ouders en de bewoners van Fair Isle. Het verlovingsfeest wordt gehouden in het zaaltje van het vogelwachterscentrum terwijl een stevige storm over de Shetlandeilanden raast. De daaropvolgende nacht wordt Angela, televisievedette en hoofd van de vogelobservatiepost, een arrogant en manipulatief kreng, vermoord. Omdat het eiland gedurende de storm van de buitenwereld is afgesloten, moet Jimmy zich met de zaak, die hem een onbehaaglijk gevoel geeft, bezighouden. Angela werd vermoord door een mes in de rug dat haar hart doorboorde en nadien werden er vogelveren over haar lijk uitgestrooid. De moordenaar wist precies hoe te handelen. Daarom wordt stiefdochter Poppy vrij snel als verdachte uitgesloten. De dader moet in het milieu van wetenschappers, schrijvers en vogelaars worden gezocht. Vreemde en ondoorgrondelijke ty…Lees verder
Inspecteur Perez komt met zijn verloofde naar zijn ouderlijk huis op de Shetlandeilanden. Tijdens een zware storm wordt een vrouw vermoord. Perez is als enige politieman gedwongen de zaak te onderzoeken. Kort daarna wordt een tweede vrouw vermoord. Zowel de eilandbewoners als de gasten, meestal vogelaars, hebben zo hun geheimen. Tegen de achtergrond van de woeste, maar prachtige natuur probeert Perez de moordenaar te ontmaskeren en komt daarbij in conflict met zijn ouders en de zeer behoudende cultuur op het eiland. Een boeiend verhaal waarbij de politie geen andere middelen heeft dan het gezonde verstand. Prachtige beschrijvingen van de natuur wisselen af met informatie over vogeltrek en andere wetenswaardigheden over vogels. Door zijn eenvoud een boeiend verhaal met een overtuigende plot. Vrij kleine druk.