Boek
Nederlands

De Zuid-Afrika boeken

Adriaan Van Dis (auteur)
+1
De Zuid-Afrika boeken
×
De Zuid-Afrika boeken De Zuid-Afrika boeken

De Zuid-Afrika boeken

In ‘De Zuid-Afrika boeken’ van Adriaan van Dis zijn de reisromans ‘In Afrika’ en ‘Het beloofde land’ (shortlist AKO Literatuurprijs), de roman ‘Tikkop’ (shortlist Libris Literatuurprijs) en verspreid gepubliceerde verhalen en essays bijeengebracht. De student Afrikaans werd de schrijver Adriaan van Dis, die in romans, losse verhalen en essays getuigt van de verscheurdheid van Zuid-Afrika, van zijn
Bevat
Titel
De Zuid-Afrika boeken
Auteur
Adriaan Van Dis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Augustus, 2017
524 p.
Aantekening
Bevat naast de reisromans In Afrika en Het beloofde land en de roman Tikkop ook een niet eerder gepubliceerd verhaal en enkele verhalen en essays die eerder verschenen zijn in Leeftocht (2007).
ISBN
9789025449292 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bundeling van drie eerder afzonderlijk verschenen boeken en van enkele verhalen en essays van Adriaan van Dis (1946). ‘In Afrika’ bevat een beschrijving van een reis door Mozambique in 1989. ‘Het beloofde land’ is het verslag van een reis door het conservatieve binnenland van de Kaapprovincie eind jaren tachtig. In ‘Tikkop’ halen een Zuid-Afrikaanse en een Nederlandse man, veertig jaar geleden betrokken bij het verzet tegen de Apartheid, hun banden weer aan. Sluit aan bij de expositie ‘Goede Hoop. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600’, Rijksmuseum Amsterdam (17 februari-21 mei 2017). Auteur en Afrika-kenner Adriaan van Dis maakte de audiotour bij deze expositie.