Grote letter
Nederlands

De Cock en de dood in gebed

A.C. Baantjer (auteur)

De Cock en de dood in gebed

In de reeks:
Baantjer; 70
In zijn laatste zaak krijgt de Amsterdamse rechercheur De Cock te maken met enkele waterlijken met vastgelijmde handen.
Titel
De Cock en de dood in gebed
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2009
241 p.
ISBN
9789036425667 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De laatste zaak van de ook van televisie bekende Amsterdamse rechercheur en zijn assistent. De Cock krijgt van een gearresteerde junk te horen dat zijn eveneens verslaafde vriendin haar vader voor veel geld wil laten vermoorden. Vledder wordt tegelijkertijd geconfronteerd met een lijk met vastgelijmde handen in een van de grachten. Wanneer er nog een dode wordt gevonden met vastgelijmde handen, is er werk aan de winkel voor De Cock en Vledder. Ook oude bekenden als cafébaas Smalle Lowietje, commissaris Buitendam en dokter Den Koninghe maken weer hun opwachting. Sfeervol, rustig voortkabbelend, aardig, wat oubollig detectiveverhaal met veel dialogen, volgens het vaste Baantjer-recept. Ongecompliceerde ontspanningslectuur.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van / Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties